Tavaly szeptemberben volt lehetőségem Pápocon autókrossz versenyt fotózni. Nem volt egyszerű dolog, viszont az élmény megfizethetetlen volt. Rövid élménybeszámoló és képek következnek.

 

2022. szeptember 25-én került megrendezésre Pápocon a Dunántúli Regionális Roncsderbi és Amatőr Autocross Kupa aktuális futama. Tavaly nyáron, júliusban szintén volt egy futam, amin sajnos a munka miatt nem tudtam ott lenni.

A verseny helyszínére a barátaimmal mentünk, ők a hangosításért feleltek, míg én segítettem nekik a hangfalakat felállítani. Amint készen voltunk a hangfalak beállításával, a kábelezéssel, hangpróbával, vártuk az autók, a versenyzők és a nézők érkezését.

A pályát sajnos nem volt időm körbejárni, így nagy részt ugyanarról a szakaszról fotóztam az időmérőket és a futamokat. Az időjárás nem volt túl kegyes, mert időközben eleredt az eső. A felhős idő nem zavart, viszont arra nem készültem fel, hogy nagyobb mennyiségű eső éri el a pálya környékét. Se esőkabát, se a gépet védő esőálló huzat nem volt nálam, így szegény gépem nem kevés vizet, valamint egyik alkalommal nagyobb sármennyiséget is kapott velem együtt. De hát ilyen a sportfotósok élete… Áldozatok nélkül nincs jó kép. És ez igaz a fotózás más ágaira is.