Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A portfólió, mint minőségjelző

Minden fotósnak van portfóliója, amivel bemutatja a munkásságát, milyen témában és stílusban alkot. A portfólió minősége egyben a képeket készítő embert is minősíti, megmutatja, milyen tudással rendelkezik a képalkotás terén, mennyire jártas az adott témában. Az OKJ-s képzés során mi is megkaptuk feladatnak, hogy a vizsgára állítsunk össze portfóliót az ajánlott témákból. Egy portfólió nagyon sokat elárul arról, milyen szintet képvisel egy fényképész, hogyan látja a világot, mit közvetítenek a képei, milyen a személyisége. Önök szerint fontos a portfólió, vagy már idejét múlt dolog? Ki hogyan vélekedik erről? Írják meg kommentben!

0 Tovább

Minőség vagy mennyiség?

Mióta a fotográfia, vagy szép, magyar nyelven a fényképészet, a fénnyel rajzolás megszületett, sok változáson ment keresztül közel kétszáz év alatt. A technológiai fejlődés következtében egyre több képet rögzíthetünk rövid idő alatt, köszönhetően a digitális technológiának. Napjaink egyik fontos kérdése, hogy sok képet készítsünk, vagy inkább kevesebbet a minőségre helyezve a hangsúlyt? Hozzászólásokban várom, ki, hogyan látja ezt a kérdést, mit tart fontosnak, amikor képeket készít?

0 Tovább

Kezdők és amatőrök

Mint az élet minden területén, zenében, filmezésben, úgy a fotózásban is megtalálhatók a kezdők és az amatőrök. Ezzel nincs semmi probléma, mindenki volt kezdő, valahonnan el kellett indulni, senki nem úgy születik, hogy az adott dologban mindent tud, hanem menet közben szedi magára a tudást, és megválik attól, ami felesleges. Legalábbis jó esetben. Szubjektív álláspontom kifejtése következik.

0 Tovább

Menhelyi kutyák fotózása

Legutóbbi bejegyzésemben igyekeztem felhívni a figyelmet egy fotópályázatra, ami a menhelyi kutyák helyezi fókuszba, ezzel adva esélyt nekik egy szebb, boldogabb jövőre.

0 Tovább

A fotós személyisége

Gondolkodtak már azon, mennyit tesz hozzá a fotós személyisége egy-egy képhez? Nem? Elárulom: Nagyon sokat.

0 Tovább
«
123

Fotós

blogavatar

A fotózás szenvedély. A fotózás életmód. A fotózás kihívás. A fotózás hivatás. A fotózás folyamatos tanulás. A fotózás kreatív tevékenyég találékonysággal fűszerezve. Tudás, alázat, elhivatottság, látásmód nélkül nincs jó fotós. A technika kibővíti a lehetőségeinket, ám a fényképezőgép nem készíti el helyettünk a képet. Gondolataim a fotózással kapcsolatban, hogyan látom a dolgokat, miként viszonyulok hozzájuk.

Utolsó kommentek