Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fotózás szubjektivitása

Az életünkben nagyon sok dolgot szubjektíven ítélünk meg a tudásunk, tapasztalataink, élményeink, személyiségünk, mentalitásunk, világlátásunk, gondolkodásmódunk alapján. Bármilyen dologgal találkozunk, arról kialakítjuk a saját, független, szubjektív véleményünket, álláspontunkat. És ez a szubjektivitás igaz a fotózásra is.

0 Tovább

Kezdők és amatőrök

Mint az élet minden területén, zenében, filmezésben, úgy a fotózásban is megtalálhatók a kezdők és az amatőrök. Ezzel nincs semmi probléma, mindenki volt kezdő, valahonnan el kellett indulni, senki nem úgy születik, hogy az adott dologban mindent tud, hanem menet közben szedi magára a tudást, és megválik attól, ami felesleges. Legalábbis jó esetben. Szubjektív álláspontom kifejtése következik.

0 Tovább

A fotós személyisége

Gondolkodtak már azon, mennyit tesz hozzá a fotós személyisége egy-egy képhez? Nem? Elárulom: Nagyon sokat.

0 Tovább

A fotózás érzelmi oldala

A fotózásnak két oldala van. Egy technikai (erről írok egy több részből álló sorozatot a későbbiekben) és egy lelki, érzelmi oldala. A technikai dolgokat meg lehet tanulni, mint a fényképezőgép kezelése, a beállítások hatása a végeredményre, vagy a komponálás szabályait.

0 Tovább

Fotós

blogavatar

A fotózás szenvedély. A fotózás életmód. A fotózás kihívás. A fotózás hivatás. A fotózás folyamatos tanulás. A fotózás kreatív tevékenyég találékonysággal fűszerezve. Tudás, alázat, elhivatottság, látásmód nélkül nincs jó fotós. A technika kibővíti a lehetőségeinket, ám a fényképezőgép nem készíti el helyettünk a képet. Gondolataim a fotózással kapcsolatban, hogyan látom a dolgokat, miként viszonyulok hozzájuk.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek